Ordet er frit: Fra krise til vækst i Frederikshavn kommune

Ordet er frit: Fra krise til vækst i Frederikshavn kommune

30. marts 2010 - kl. 15:17 - af

Læserbrev: Modtaget fra byrådsmedlem Birthe Marie Pilgaard (A)


Hvorfor er det, at vi i socialdemokratiet er så optaget af vores erhvervs – og arbejdsmarkedsområde? Krisen kradser voldsomt – også i Frederikshavn. Vi har i Frederikshavn kommune gennem det sidste års tid været vidne til virksomhedslukninger, traditionsrige gamle arbejdspladser er flyttet til udlandet, tomme ordrebøger og mange mennesker har mistet deres arbejde.

Vores erhversliv og arbejdsmarkedsområde er under voldsomt pres. Det kræver en særlig indsats, hvis vi skal klare os helskindet igennem krisen. I socialdemokratiet mener vi, at det her og nu er vigtigt, at vores erhversliv – og arbejdsmarked får den maksimale støtte og opbakning – også i forhold til at udvikle en langsigtet strategi på området.

For os i socialdemokratiet drejer det sig om at gøre Frederikshavn kommune til et spændende sted at arbejde og bo. Vores allervigtigste drivkraft i denne sammenhæng er vores samarbejde mellem erhverv – og arbejdsmarked, handel, turisme, vores uddannelsesinstitutioner og Frederikshavn kommune. Her er også brug for en synlig og målrettet lokal politisk ledelse. Alle gode kræfter må bringes i spil. Vi skal i den grad arbejde for at udvikle vores netværk både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

At vores lokale erhvervsliv får gang i hjulene er forudsætningen for hele vores velfærd, som vi også i socialdemokratiet er så optaget af, at vi kan fastholde og udvikle. Alt dette er baggrunden for, at vi i socialdemokratiet gang på gang har påpeget, at vi skal i gang. Vi skal agere meget mere offensivt. Vi tror ikke på, at det er nok, at borgmester, Lars Møller alene afholder møder med de enkelte aktører. Samtidig er tidligere samlende foraer nedlagt uden at noget andet er kommet i stedet. Vi skal i stedet i fællesskab tage opgaven på os og hurtigst muligt i gang med at lave en fremtidssikret strategi og handleplan. I socialdemokratiet vil vi meget gerne tage aktivt del i denne opgave.

Et andet vigtigt område er vores arbejdsmarkedsområde. Jeg kan forstå, at vores nye formand for arbejdsmarkedsudvalget, Søren Visti Jensen IKKE mener, at vi lokalpolitisk skal sætte nogen dagsorden i den retning.

Vi mener i socialdemokratiet, at det er vigtigt at tænke erhvervs – og arbejdsmarkedsområdet sammen. Ja, vi mener faktisk, at opgaven aldrig har været vigtigere. Vi skal have arbejdstøjet på og b.la. stille os selv følgende spørgsmål:

– Hvad skal vi i Frederikshavn kommune leve af i fremtiden?
– Hvordan skal vores arbejdsmarkedsområde udvikle sig, hvad skal vi satse på i fremtiden?
– Hvilke krav stiller et kommende arbejdsmarked til kompetenceudvikling af vores ledige?
– Hvordan får vi målrettet skabt en meningsfuld kompetenceudvikling, der imødekommer både erhvervslivet og den lediges ønsker og behov?
– Hvordan kan vi arbejde med den store ledighed blandt vores unge og arbejde får, at flere får en ungdomsuddannelse?

Spørgsmålene er mange i forhold til at udvikle hele området og gøre Frederikshavn kommune klar til morgendagens udfordringer. Så lad os komme i gang med opgaven. Dette kan ikke ske for hurtigt.

Vi vil i socialdemokratiet arbejde konstruktivt med alle disse vigtige udfordringer. I troen på, at vi kan bevæge os fra KRISE TIL VÆKST, rækker vi endnu engang hånden frem til et bredere samarbejde i Frederikshavn byråd, så vi igen kan få gang hjulene i Frederikshavn kommune.

En kommentar til “Ordet er frit: Fra krise til vækst i Frederikshavn kommune” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ordet er frit: Fra krise til vækst i Frederikshavn kommune”

 • Chr. Fredborg

  Lad nu lige Lars Møller og co få en chance. Socialdemokraterne har haft 12 år at gøre godt med. De sidste 4 i en sammenlægningskommune, og helt ærligt så er forbedringerne svære at få øje på.

  Det er klart at det tager lidt tid inden den nye borgmester får “kamelen” vendt rundt, og når vi har underskud på “riget`s” finanser, kan det ikke nytte noget at være utålmodig.
  Nye folk. Nye skikke.

  Og jeg er da overbevidst om at gågaden i fr.havn ikke bliver længere, og at Palm City må vise hvad de kan, uden at de skal ha`kunstig åndedræt.
  Og det er ikke at være erhvervsfjendtlig.
  Kommunen kan jo sagtens oprette nye arbejdspladser, når vi alle er med til at betale.

  Vi må satse på at tiltrække reelle blivende arbejdspladser i små og mellemstore virksomheder, så vi ikke er så følsomme næste gang der bliver krise.
  For det gør der.

  Herude på bøhlandet håber vi at der i denne byrådsperiode bliver plads til at der kommer nogen kroner til andre steder end i fr.havn midtby.

  Feks skal man jo også værne om turisterne i Sæby, og tilbyde noget nyt engang imellem.

  Hvorfor er der ikke fundet en løsning på det gamle værft feks.
  Eller hva med Nytorv? Det er da fint nok at man kan sidde og slappe af på en bænk, med udsigt til byggepladshegn der hegner en nedrivningstomte inde.
  På gud ved hvilket år.

  Det kunne da også være rart at få overdækket hele gågaden, som vel ikke kan koste alverden i forhold til alt det granit der blev brugt i Danmarksgade i Fr.havn.

  Eller hvad med de store planer for en ny Marina, hvor den gamle rejefabrik ligger.
  Hvornår skal det igang..

  I kommunens spareprogram kan man feks læse, at blomsterkummerne i landsbyerne er sparet væk i år.

  Det kan være at alle palmerne fra palmestranden bliver delt ud i alle landsbyerne istedet for.

  Det ville da være noget nyt og noget der kunne sætte oplandet på landkortet.
  Og måske endda få Tv 2 eller Danmarks Radio på disse kanter.

  Shubidua sang om klimaforandringerne for 30 år siden.
  Bla kunne man tage på weekendtur for 2, på kamel til Holstebro.

  Det kunne helt sikkert trække folk til ishuset..

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Fra krise til vækst i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger