Større renovering af Hørby kirke er igang

Større renovering af Hørby kirke er igang

28. marts 2010 - kl. 0:14 - af

Som det nok er bekendt er Hørby kirke for tiden ved at gennemgå en større renovering. Efter at alt inventaret var blevet taget ud, gik murerne i gang med væggene. Planen var at vi bare lige skulle rense den løse kalk af, men da kirken jo er et gammelt hus, var der en del af pudset der faldt af. Derfor blev mureren nødt til at pudse store dele af muren op igen. Der kom også dele af gamle kalkmalerier frem, og så var vi nødt til at vente på at nationalmuseet kom herop og vurderede om de var bevaringsværdige. Væggene er så blevet kalket og nu fine og kridhvide. Da vi tog fliserne op på gangene fandt vi ikke mindre end 3 grave under gangene. Så måtte vi igen vente på nationalmuseet, som skulle op og give os tilladelse til at lukke dem og støbe nyt gulv ovenpå. Trægulvet under bænkene var ikke af en kvalitet der kunne bære en afhøvling, så derfor er der lagt nyt trægulv. Da vi havde taget gulvet op blev det bestemt at vi ville udskifte varmerørene og radiatorerne. Elinstallationerne er også blevet renoveret og til dels fornyet.

Det er så hvor vi er kommet til nu, så efter påske skulle maleren i gang med at male loft, orgel, bænke og øvrigt træværk. Fliserne på midtergangen vil blive lagt i midten af april. Derefter er der en hel masse monteringsarbejder m.m. så det bliver sikkert først i juni at det bliver muligt at åbne kirken igen.

Vi har dog stadig et lille hængeparti. Prædikestolen. Der mangler vi endnu tilladelsen fra stiftet til at sende den til konservator, for at få den afrenset for maling, registreret evt. billeder under maling, afrenset igen, for derefter at få den malet i nye farver. Menighedsrådet er dog indstillet på at tage kirken i brug selv om prædikestolen mangler, slutter Hans Abildgaard.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Større renovering af Hørby kirke er igang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger