Uretfærdige nedskæringer i Hyggekrogen

Uretfærdige nedskæringer i Hyggekrogen

27. marts 2010 - kl. 0:19 - af

Vi vil bare gerne have vores fem dage tilbage i Hyggekrogen, er det klar og direkte ønske fra brugerne af Hyggekrogen.

Hver onsdag mødes en gruppe brugere i Hyggekrogen på Østervrå Ældrecenter og det er de rigtig glade for, men tilfredsheden kan ligge på et meget lille sted i øjeblikket. Onsdagsholdet er som de øvrige brugere af Hyggekrogen meget lidt tilfredse med de politisk vedtagne besparelser, der har betydet, at åbningstiden i Hyggekrogen skæres ned fra fem til tre dage og dermed også aktivitetsniveauet.

Ruth Thomsen, Anita Nielsen, Ove Jensen, Karen, Egon og alle de andre faste brugere i Hyggekrogen har noget på hjertet. Vi forstår ikke, hvorfor der skal skæres i åbningstiden og vores aktivitetspersonale skal arbejde en dag i Sæby, så de kan holde åbent i fem dage, og vi må nøjes med tre dage? Vi mener, at vi har de samme behov. Vi betaler da også skat, lyder det fra gruppen, der synes det er rigtig uretfærdigt.

Vi synes også, det er mærkeligt at beboerne fra centret ikke selv må bestemme, om de vil ned for at være sammen med os, når vi er her. Mange af dem er vores gamle venner eller naboer, og de ser frem til at få en snak med kendte ansigter ude fra byen. Vi er heller ikke tilfredse med, at der ikke bliver så meget tid til at drikke kaffe og synge sammen om formiddagen, det var vi ellers meget glade for, og det kunne alle være med til. Nu drikker vi kaffe i hver sin gruppe, konstaterer onsdagsholdet.

Der skal bruges mere tid på dem fra byen, men vi tror ikke at der kommer flere, for de har meget andet at gå til, og så kommer de ikke herned, er gruppens opfattelse.

Aktivitetsniveauet reduceres ligeledes, og det betød bl.a. at Ove Jensen, Egon og flere andre kun måtte male om mandagen, men det var helt uholdbart, så nu har de fået lov til at male hver dag. Ellers var jeg heller ikke kommet, siger Ove Jensen, nu vil han godt benytte sig af tilbuddet om at lave aktiviteter på centrets gange torsdag og fredag, hvor Hyggekrogen er lukket.

Ingen på Onsdagsholdet er i tvivl om, hvor stor betydning Hyggekrogen har for dem. Ruth Thomsen er kommet her i 15 år en anden i otte år. Anita Nielsen har kun været her i knap to år, men er flyttet hertil fra Helsingør, og så var Hyggekrogen et godt sted at lære nye mennesker at kende.

Holdet er også helt enige om, at lørdag og søndag er ugens værste dage, og med udsigt til at Hyggekrogen også er lukket torsdag og fredag, så kan det blive rigtig svært at få tiden til at gå.

Vi er alle glade for at komme her, og vi føler os som en stor familie, lyder det samstemmende fra onsdagsholdet, der repræsenterer den daglige brugergruppe i alderen fra 60 til 90+. Vi er bange for, at de bare vil lukke Hyggekrogen, og så bliver vi såmænd nok kørt til Sæby, konstaterer gruppen, der også har hørt, at det ikke længere må hedde Hyggekrogen.

Vi har arbejdet hele vores liv, men nu vil vi gerne have lov til selv at bestemme om vi skal synge, strikke eller noget helt andet. Det eneste vi beder om, er at vi må få vores fem dage tilbage, slutter onsdagsholdet.
ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Uretfærdige nedskæringer i Hyggekrogen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger