Kommunen i front med CO2-kortlægning

Kommunen i front med CO2-kortlægning

24. marts 2010 - kl. 15:03 - af

Med CO2-beregneren kan landets kommuner nu kortlægge deres CO2-udslip og sætte målrettet ind for at reducere udledningen af drivhusgasser. Frederikshavn Kommune har været med til at udvikle og afprøve det nye værktøj.

Testkommune
782.596 tons CO2 – svarende til 12 tons CO2 pr. indbygger. Så meget udledte Frederikshavn Kommune i 2007. Det viser resultatet af den CO2-kortlægning, som Frederikshavn Kommune netop har færdiggjort – som én af de første fem kommuner i Danmark.

CO2-beregneren er udviklet for Klima- og Energiministeriet og Kommunernes Landsforening på baggrund af internationale standarder. Det betyder, at de danske kommuner nu bruger det samme værktøj, når de skal beregne, hvor meget der udledes af drivhusgasserne CO2, CH4 og N2O. Beregningen omregnes til en samlet CO2-udledning og sammenholdes med CO2-optaget inden for kommunegrænsen.

– Med CO2-beregneren har vi fået et helt nyt redskab til at planlægge klima- og energiindsatser. Rapporten viser helt tydeligt, hvor der er størst potentiale for at opnå besparelser i lige præcis vores kommune, udtaler Bahram Dehghan, der har deltaget i udviklingen og afprøvningen af CO2-beregneren på vegne af Frederikshavn Kommune.

– Vi kan se i rapporten, at det især er i de private husholdninger, der er store besparelser at hente – både på el- og varmeforbruget. Med de tal i baghånden, kan kortlægningen også bruges til at kvalificere en politisk diskussion om, hvor kommunen med fordel kan sætte ind fremadrettet, siger Bahram Dehghan, der glæder sig over, at Frederikshavn Kommune har haft mulighed for at deltage og opnå medbestemmelse i det nationale klimaprojekt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen i front med CO2-kortlægning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger