Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

23. marts 2010 - kl. 0:51 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Nationalbanken skærper tonen

Danmark
Nationalbanken offentliggjorde onsdag kvartalsrapporten for 1. kvartal. Rapporten indeholder en vurdering af den økonomiske udvikling samt overordnede anbefalinger til den økonomiske politik. Generelt set ser Nationalbanken i dag noget mere lyst på fremtiden end tidligere. Den har opjusteret sine forventninger til væksten i 2010 fra 0,9 % til 1,3 %, og i 2011 ventes en vækst på 1,7 %. De mere optimistiske vækstforventninger har også bevirket, at Nationalbanken nu ser en smule lysere på situationen på arbejdsmarkedet og “kun” venter en stigning i ledigheden til 168.000 personer i 2011 – mod 178.000 personer i sin prognose fra september sidste år.
Selv om Nationalbanken således er blevet mere optimistisk, er den efter vores vurdering fortsat for pessimistisk. Efter de seneste forårstegn på arbejdsmarkedet forventer vi eksempelvis ikke, at ledigheden vil nå op over 150.000 personer.
Meget bemærkelsesværdigt forventer Nationalbanken ikke, at regeringen lever op til målsætningen om nulvækst i det offentlige forbrug over de kommende år – en vurdering, som vi deler med Nationalbanken. Erfaringerne viser, at det er meget svært at tøjle udgifterne i den offentlige sektor. Det betyder, at der er udsigt til, at dansk økonomi kommer på kant med det konvergensprogram, som regeringen har offentliggjort for ikke længe siden.

Renter
Over de seneste uger har rentemarkederne været fanget imellem stigende risikoappetit og pæne økonomiske nøgletal på den ene side og bløde centralbanker og rigelig likviditet på den anden side. Konsekvensen har været, at de lange renter stort set har handlet sidelæns. Vi forventer fortsat, at den første renteforhøjelse fra ECB vil komme i løbet af første kvartal 2011.
På den anden side af Atlanten er der tegn på, at den amerikanske centralbank snart vil begynde at røre på sig. De økonomiske data for USA har i februar været bedre end forventet – særligt set i lyset af de kraftige snestorme. På den baggrund mener vi, at kunne øjne en række stærke martsdata – herunder arbejdsmarkedsrapporten. Det vil sætte gang i spekulationerne om, om Federal Reserve snart vil ændre sine signaler om, at renten vil være ekstremt lav i en længere periode. Endvidere er det overvejende sandsynligt, at den amerikanske diskontorente kan blive løftet inden næste møde som følge af en fortsat normalisering af likviditetsberedskabet i USA. Vi forventer, at alt dette vil presse de amerikanske renter opad.
I den kommende uge vil markedets fokus først og fremmest være på de afsluttende forhandlinger mellem Grækenland og EU. Næsten uanset udfaldet vurderer vi, at en afklaring af situation vil få de tyske renter til at stige. Endvidere kan spekulationerne om, om Fed kommer med en yderligere normalisering af diskontorenten, fortsætte. Sker dette, vil risikoappetitten kunne få et knæk, renterne vil stige i den korte ende, og kurverne vil flade ud.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger