Folk med hjertestop har gode chancer i Sæby

Folk med hjertestop har gode chancer i Sæby

23. marts 2010 - kl. 6:32 - af

Alle håber, at de aldrig vil komme i den situation, at de stå med et menneske med hjertestop mellem hænderne, men desværre er der nogle, der kommer ud for en sådan frygtelig oplevelse. Og hvad enten det drejer sig om et familiemedlem, en nær ven, eller en vildt fremmed, der falder om for øjnene af en, så er panik ofte det første, der rammer en. Hvad gør man? Hvordan er det lige, man giver kunstigt åndedræt? Er det bedre at lade personen ligge og selv styrte efter hjælp? Hvor hurtigt kan ambulancen være der?
Selvom man aldrig har prøvet – og som sagt aldrig håber at komme ud for det, sker der jo ikke noget ved, lige at sætte sig ind i hvad der er at gøre.
Her i den gamle Sæby Kommune har vi faktisk hele 7 hjertestartere ( som red. har kendskab til ). Alle fortæller de dig præcis, hvad du skal gøre, så snart du har tændt. Ikke på et stykke papir eller en skærm, men med en rolig stemme der guider dig igennem, så panikken daler, og du får gjort alt det, du kan og bør gøre.
Så det aller bedste du kan gøre er at sende en afsted efter den nærmeste hjertestarter, og selv blive hos den syge, og kan det ikke lade sig gøre, så må du selv afsted, men det var måske også en mulighed at ringe til en person, du ved er i nærheden af en sådan starter.
I langt de fleste tilfælde kan man komme godt igang med hjælpen, inden ambulancen kommer. Og når det gælder hjertestop, er det minutterne – ja sekunderne, der tæller. En hurtig hjælp kan gøre hele forskellen mellem et normalt liv efter et hjerteanfaldet eller en hjerneskade på grund af manglende ilt til hjernen i for lang tid.

Her har du en liste og et kort over hjertestartere i Sæby/Østervrå. Tag lige og memorer den! Man ved jo aldrig.
Sæby Fritidscenter, Sæbygaardvej 32, 9300 Sæby
Sæby Svømmebad, Rådhusøen 3, 9300 Sæby
Sundhedscenter Sæby, Sæbygaardvej 15, 9300 Sæby
Tandlægehuset, Gl. Aalborgvej 33, 9300 Sæby
Sæby Apotek, Søndergade 7, 9300 Sæby
Hedebo Camping, Frederikshavnsvej 108, 9300 Sæby
Østervrå Apotek, Industrivej 10, 9750 Østervrå

Yderligere information om nøjagtig placering findes her:

6 kommentarer til “Folk med hjertestop har gode chancer i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Folk med hjertestop har gode chancer i Sæby”

 • Flemming Sten

  Hej.
  Jeg har fra min adresse sådan cirka 15 km til den nærmeste hjertestarter, så hvis jeg kan få en eller anden fra stedet til at bringe en ud, ja, så vil der vel i bedste fald gå ca. 30 min. før hjælpen når frem.
  Den er derfor ligegyldig.
  Ulla Astman udtaler i dag på Region Nordjyllands vegne, at man selv må uddanne sig hvis man som beboer i et udkantsområde kommer i en situation hvor der bliver hjælp behov. Årsagen nævnes at være fordi en ambulance ikke må kunne forventes at nå frem i tide, hvis man har slået sig ned på landet, hvorfor man selv må kvalificerer sig til at hjælpe. En prisværdig tanke at kunne yde denne hjælp, MEN ER DET VIRKELIG RIMELIGT AT ULLA ASTMAN PÅ REGIONENS VEGNE OVERFØRER SIT ANSVAR TIL BORGERNE.
  JEG MENER NEJ!
  Venligst
  Flemming Sten

 • Knud Hjørnholm

  Jeg kan oplyse, at der er endnu en hjertestarter i Østervrå – nemlig i Østervrå Idræts – og kulturcenter , Bredgade 6.
  Men ellers giver jeg Flemming Sten ret. Bor man i mindre bysamfund eller ude på landet, er man ilde stedt.

 • Tove Hanghøj

  Jeg kan oplyse, at der også er en hjertestarter i Dybvad Hallen, Ørnevej 8, Dybvad.

 • Henrik Christensen

  Tak for oplysningen, den er så desværre ikke registreret på http://www.hjertestarter.dk

 • Steffen Pedersen

  Til Flemming Sten

  Faktisk så kan man jo godt ligge ansvaret over på borgerne da største delen har kørekort og dermed skal man også havde 7 timers førstehjælp og der lære man at give hjertemassage… Og nu ved jeg godt at det ikke er alle som skulle tag det den gang de tog kørekort men så har jeg den holdning at så skal de ikke havde kørekort da de er til fare for andre da de ikke kan yde livreddeneførstehjælp hvis ulykken er ude. Også er der selvfølgelig dem som ikke har kørekort og derfor aldrig har fået taget førstehjælp.. Der må de jo så få hjælp fra alarmcentralen.

 • Flemming Sten

  Til Steffen Pedersen.
  Naturligvis kan man ligesom i stenalderen godt lægge det fulde ansvar på den enkelte person, men årsagen til, at der blev grundlagt det man i dag kalder et samfund, var ønsket om at løfte større opgaver til FÆLLES gavn og glæde.
  Som det er nu, er det kun en begrænset del af den skattebetalende befolkning der vil blive hjulpet i tilfælde af hjertestop.
  Den foreslåede uddannelse vil dog nok hjælpe lidt i de tilfælde hvor patient og “amatørbehandler” kan nå at mødes i tide.
  Jeg har selv lært både førstehjælp og hjertemassage, men, men, en sådan uddannelse ruster, så hvis den skal have kvalitet skal den hele tiden opdateres. Og det tvivler jeg på sker!
  Desværre tror jeg ikke du har forstået det, men det er altså ikke forventeligt at hjælpen når frem i tide, når man, som jeg, bor lidt væk fra de prioriterede steder.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folk med hjertestop har gode chancer i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger