NNF’s udlægning af sagen en ganske anden

NNF’s udlægning af sagen en ganske anden

22. marts 2010 - kl. 19:10 - af

Når Danish Crown på bagsmækken af mange ugers forhandlinger, varsler at 600 medarbejdere vil miste deres arbejde, fordi virksomheden ikke er tilfreds med resultatet, er det direkte uvederhæftigt, mener Fødevareforbundet NNF.

”Manglende forhandlingsvilje koster arbejdspladser” hedder det nu på Danish Crown hjemmeside. I en pressemeddelelse klandrer Danish Crown i direkte vendinger Fødevareforbundet NNF for ikke at ville forhandle en overenskomst på plads, der kan sikre, at Danish Crown ikke må flytte en del af deres produktion til udlandet. Men den abe bliver placeret på de forkerte skuldre, lyder meldingen fra næstformand og forhandler for Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup:

– Hvis Danish Crown er utilfredse med det mæglingsforslag der nu bliver sendt til afstemning blandt medlemmerne, så må de starte med at skyde skylden på dem, der forhandlede for Danish Crown, nemlig arbejdsgiverorganisationen DI. Hvis Kjeld Johannesen ikke føler, at han er blevet hørt, må han råbe et sted, hvor nogen gider høre på, hvad han siger, mener Jens Peter Bostrup.

Han slår samtidig fast, at Danish Crown og Kjeld Johannesen ikke på noget tidspunkt har medvirket til, at overenskomstforhandlingerne kunne ske i et fornuftigt forhandlingsklima.

– Kjeld Johannesen har med alle midler forgiftet forhandlingerne. Hans optræden op til forhandlingerne har været fjendtlig og voldsomt ubehagelige for de tillidsrepræsentanterne han har presset på alle leder og kanter. Og strategi med at fremsætte ultimative krav om lønnedgang eller i det mindste en ren 0-løsning, har på ingen måder gjorte det nemmer for os at få et forlig på plads med DI, fastslår Jens Peter Bostrup.

For der skal nemlig ikke herske nogen tvivl om, at forbundet, med enstemmig opbakning fra forhandlingsudvalget hvori, der sidder adskillige tillidsrepræsentanter fra Danish Crowns slagterier, er gået efter et reelt overenskomstforlig.

– Vi har hele vejen igennem været imødekommende og foreslået fleksible løsninger, der kunne hjælpe de trængte slagterier.  Men DI har afvist dem hver og en – og det ved Kjeld Johannesen. Derfor tøver jeg ikke med at kalde hans udmeldinger i dag for uvederhæftige.

Og så tager Jens Peter Bostrup stærkt afstand fra at blive gjort medskyldig i, at 600 slagteriarbejdere – ifølge Danish Crown selv – nu står overfor at miste deres arbejde.

– Det er og bliver Danish Crown, der har ledelsesretten. Hvis de ønsker at fyre gode medarbejdere, så er det deres beslutning og deres valg. Vi har gjort alt hvad vi kunne, men DI og Danish Crown har ikke været til at rokke. Det var deres fortrin eller ingenting – og sådan danser man ikke tango.

Af Emilia Maria van Gilse

2 kommentarer til “NNF’s udlægning af sagen en ganske anden” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “NNF’s udlægning af sagen en ganske anden”

  • Det er beklageligt at profitten vinder over sund fornuft, men hvis Danish Crown beslutter at nedlægge stillinger og flytte arbejspladserne til udlandet, må det mindste vi danskere må forlange, at den samme mængde gylle som grise følges af til udlandet, således at de ikke kommer til at belaste den almindelige dansker og vores miljø.

  • Karen Eduardsen

    Jeg giver dig fuldstændig ret, men det er måske en ligeså god ide, at opkræve en afgift for hvert kilo gris, der bliver kørt over grænsen til forarbejdning. Det er absolut ikke rimeligt, at vi i Danmark skal ligge jord til al den forurening fra svineavlere, hvis ikke det skaber danske arbejdspladser. Desuden har det fra første færd været Kjeld Johannesens mening, at det skulle ende, som det er nu endt – nemlig, så man kunne bruge overenskomstresultatet som undskyldning for at flytte en endnu større del af produktionen ud af landet så hurtigt som muligt. Udflytningen ville have sket alligevel – måske i et lidt langsommere tempo, men den ville have kommet. Og så kan man, som dansker endnu engang græmmes over danske virksomheders behandling af arbejdere fra østlandende, mange gange arbejder de til lønninger så lave at det ligner slaveri!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'NNF's udlægning af sagen en ganske anden ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger