Hans Jørgen Kaptain ny formand for Skagens Museum

Hans Jørgen Kaptain ny formand for Skagens Museum

19. marts 2010 - kl. 16:10 - af

På bestyrelsesmøde den 18. marts 2010 på Skagens Museum er der valgt ny formand og næstformand. Formand for bestyrelsen blev advokat Hans Jørgen Kaptain, Sæby. Advokat Kaptain er udpeget til bestyrelsen af Frederikshavn Byråd. Kaptain var viceborgmester i Frederikshavn Kommune i sidste byrådsperiode og gruppeformand for Venstre, men valgte ved valget i 2009 ikke at genopstille.
Kaptain er partner i Advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain, der er Nordjyllands største advokatfirma med kontorer i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Sæby, Aalborg og Århus og som beskæftiger ca. 100 medarbejdere.

Kaptain afløser den mangeårige formand Vivian Floor, der fratrådte med udgangen af 2009. Siden da har universitetsdirektør fra Aalborg Universitet Peter Plenge fungeret som konstitueret formand.
Som ny næstformand er valgt translatør Flemming Vogdrup, Charlottenlund. Vogdrup er udpeget til bestyrelsen af Foreningen Skagens Museums Venner, som Vogdrup er formand for. Vogdrup afløser Mads Peter Neumann.

Skagens Museums bestyrelse består af:
Advokat Hans Jørgen Kaptain (formand), udpeget af Frederikshavns Byråd Flemming Vogdrup, cand.ling.merc., udpeget af Skagens Museums Venner (næstformand) Karsten Ohrt, museumsdirektør, udpeget af Statens Museum for Kunst Nanna Bruun, direktør, udpeget af Det Obelske Familiefond Peter Plenge, universitetsdirektør, udpeget af Aalborg Universitet Per Lyngby, adm. direktør, Nordjyske Medier, udpeget af Vækstforum Nordjylland Kulturudvalgsformand Mogens Brag, udpeget af Frederikshavns Byråd Byrådsmedlem Bjarne Kvist, udpeget af Frederikshavns Byråd

Kaptain fortæller, at Skagens Museum under ledelse af direktør Lisette Vind Ebbesen er meget veldrevet og har præsteret fornuftige resultater de sidste år. Besøgstallet faldt lidt i 2009, men det var helt naturligt, da besøgstallet var meget højt i 100 års jubilæumsåret i 2008.

Museet har løbende mange aktiviteter. For øjeblikket:

Brøndums spisesal – konserverings- og forskningsprojekt
En gennemgribende restaurering af den berømte spisesal har været i gang det sidste halve år, og er næsten afsluttet. Der arbejdes fortsat på en større forskningspublikation omkring spisesalens historie som forventes at udkomme i 2011.

Dagens vejr
Årets sommerudstilling hedder Dagens vejr – nærværets kunst, og viser værker af malere og digtere med tilknytning til de danske kunstnerkolonier i Skagen, på Fyn og Odsherred. Udstillingen præsenterer værker af bla. Johannes Larsen, Fritz Syberg, Sigurd Swane, Theodor Philipsen, P.S. Krøyer, Holger Drachmann, og åbner for publikum den 29. april.

Hip Hip Hurra!
Museet arbejder på via digitale medier at fortælle alle historierne om P.S. Krøyers berømte værk Hip Hip Hurra! som befinder sig i Göteborg Kunstmuseums samling, men som er malet i Skagen.

Krøyer-Sorolla
I samarbejde med Museo Sorolla i Madrid er museet i gang med at arrangere en udstilling hvor værker af den verdenskendte spanske kunstner Joaquin Sorolla præsenteres sammen med den samtidige P.S. Krøyer. Udstillingen skal vises i Madrid og Skagen i 2011.

Præsentation af skagensmalerne i USA
Museet arbejder på at udstille værker af Anna Ancher og de andre skagensmalerne i USA i 2012/2013. Dette sker i samarbejde med National Museum of Women in the Arts i Washington DC, og vil blive den første større præsentation af skagensmalerne i USA.

Kaptain oplyser, at bestyrelsens store opgave i de kommende 4 år er at få forbedret museets magasinforhold og at gennemføre de nødvendige bygningsmæssige vedligeholdelser. Kultur-arvsstyrelsen har påtalt, at magasinforholdene skal forbedres både lokalemæssigt og med hensyn til ventilation m.v. af hensyn til bevarelse af museets mange malerier. Der er tale om væsentlige investeringer, som museets bestyrelse håber, der kan opnås støtte til dels fra offentlige myndigheder og dels fra fonde, der støtter sådanne aktiviteter.

Bestyrelsen skal naturligvis også overvåge museets drift, men der er på museet et godt personale og en god ledelse, som i det daglige tager sig af dette.
Hans Jørgen Kaptain
formand

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hans Jørgen Kaptain ny formand for Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER