Masser af Sæby piger til DM i cheerleading

Masser af Sæby piger til DM i cheerleading

16. marts 2010 - kl. 17:44 - af

Med 630 tilmeldte udøvere er der deltagerrekord, når DM i cheerleading lørdag 20. marts afvikles i Arena Nord i Frederikshavn. Deltagerne kommer fra 25 klubber i hele landet. Der skal uddeles 12 medaljesæt i tre forskellige kategorier:

Cheer: Hovedrækken, hvor hele holdet (op til 20 personer) er på gulvet og udfører stunts, gymnastik, dans og springgymnastik.
Dance: Ren danserække, hvor der er fokus på det tekniske niveau.
Stunt: Små grupper, hvor det udelukkende handler om stunt.

Nr. 1 og 2 har mulighed for at repræsentere Danmark ved VM i Florida i april og EM i Helsingfors i juli. Værtsklubben fra Frederikshavn har i alle årene domineret dansk cheerleading. I flere rækker er cheerleaderne fra Frederikshavn ubesejrede.

Formand Liv Uggerhøj, Dansk Cheerleading Forbund, glæder sig over, at sporten bliver ved med at vokse. Det har den gjort lige siden det første DM i 2002.

– Cheerleading er en enestående sport, hvor udøvernes evne til at arbejde sammen afgør, hvem der vinder. Det er en spændende sport, hvor der stilles krav til både fysikken og teknikken. Desuden er underholdningsværdien stor, siger Liv Uggerhøj.

Den stigende interesse for cheerleading betyder, at der er mangel på dygtige trænere i klubberne. Forbundet er derfor begyndt at hente professionelle amerikanske trænere til Danmark i længere perioder.

– Dels kan de medvirke til at uddanne vores trænere, men det handler også om, at vi ønsker at øge sikkerheden under vores træning. Klubbernes niveau er steget væsentligt, og det stiller også nye krav til sikkerheden, især når det gælder stunts, og her kan vi lære meget af amerikanerne, påpeger Liv Uggerhøj.

DM begynder kl. 10.00 i Arena Nord, og præmieoverrækkelsen finder sted ca. kl. 18.00. Der forventes op mod 1.500 tilskuere i Frederikshavn.

Læs mere om Dansk Cheerleading Forbund på www.danskcheer.com.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Masser af Sæby piger til DM i cheerleading' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER