Børnehaverne Brolæggervej udstiller på Sæby Bibliotek

Børnehaverne Brolæggervej udstiller på Sæby Bibliotek

13. marts 2010 - kl. 0:14 - af


Børnegården og Børnehaven Brolæggervej har i 3 uger arbejdet med temaet: Skulpturer og skodyr.

Inspirationen har de fået fra de meget omtalte programmer: ”Shanes Verden”. som DR1 sender og som af og til kaldes for nutidens Jørgen Clevin.

Shane arbejder blandt andet med alle mulige materialer som vi ofte bare går og smider ud. Heraf skabes de mest fantastiske ting og væsner som altid har en spændende fantastisk historie med sig. Børnene sidder helt opslugte foran tv og lytter til hans fortællinger imens de lever sig ind i hans fortælleunivers.

På samme måde har børn og voksne på i de 2 afdelinger børnehaver på Brolæggervej arbejdet med materialer som vi normalt ikke finder anvendelige. Hvert barn skulle medbringe et gammelt stykke fodtøj. Samtidig blev der samlet ind i børnehaverne. Børn og forældre medbragte dagligt alle mulige sjove materialer de ikke længere havde brug for. Der var knapper, garn, ledninger, plastrør, fugepistolsspidser, mælkekartonslåg, stofrester, glimmer fra juletræet, sjove propper og meget meget andet. Opfindsomheden var stor hos børn og forældre så der var rigtig mange sjove materialer at arbejde med.

Børnene var så selv med til at bestemme hvordan deres skodyr skulle se ud. Og med pensel og maling skete de første forvandlinger. De børn der ikke lige havde en sko med den første dag var faktisk parate til, at ofre de nye vinterstøvler ude fra garderoben. Alle levede sig ind i ”Shanes Verden” og rigtig mange af skodyrene fik en sjov personlighed. Efter mange timers arbejde havde børnene fået skabt: elefanter, hunde, snegle, katte, enhjørning, heste samt mange andre sjove væsner.

Imens der blev arbejdet med skodyr var der også sideløbende projekter i gang. Vinteren havde jo virkelig meldt sin kommen og derfor gik de ældste børn også i gang udenfor. Der blev skabt flotte sneskulpturer som: sportsvogne, kæmpesnemænd og pyramider. Disse er nu snart på retur og efterhånden ved at forsvinde.

Et par voksne arbejde også sammen med en gruppe børn der lavede en anden form for skulpturer. De lavede sjove væsner ud at kartoner, æsker, rør og andre sjove materialer som børnene havde haft med. Disse blev blandt andet brugt til den hidtil sjoveste og mest komiske opførelse af Klods Hans som begge afdelinger så da de samlede alle børnene på Brolæggervej 4 til en festlig afslutningen på 3 sjove og meget kreative uger.

Men nu har institutionen altså bevæget sig op på biblioteket for at lave en udstilling og Knud Hjørnholm tog pænt imod da 2 pædagoger og 6 børn kom til fernisering. Der blev arrangeret, og 2 flotte montre viser nu et udpluk af det som børnenes fantasi var med til at skabe. De 6 børn der var heldige at komme med på biblioteket ved nu alt om hvad en fernisering er, og begrebet traktement har også fået en betydning i børnehøjde da Knud Hjørnholm var vært med et lille glas sodavand og chips og popcorn.

Børnehavernes udstilling kan ses på biblioteket indtil midten af april måned så kik forbi og få en sjov oplevelse, måske kan det give inspiration til kreativ aktivitet derhjemme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehaverne Brolæggervej udstiller på Sæby Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER