Sæby får egen jazzfestival til maj

Sæby får egen jazzfestival til maj

11. marts 2010 - kl. 10:46 - af

Danske Caroline Henderson er topnavnet på en ny dansk jazzfestival, Jazz & Fisk, der spiller første gang i pinsen i Sæby.

Sæby Turistforening står bag festivalen, som også har manden bag Tversted JazzyDays, Thomas Østergaard, med på sidelinien.
– Vi vil så gerne masser af god musik i Sæby, og vi vil så gerne skabe vækst for erhvervslivet i hele området. Det er baggrunden for Jazz & Fisk, som bliver en årlig tilbagevendende begivenhed i pinsen, fortæller turistchef Inger Grund Petersen, som styrer hele projektet.
Sæby Jazzfestival byder på en række jam sessions og koncerter rundt om i den lille havneby med nye talenter samt ikke mindst koncerterne på Frank´s med Caroline Henderson pinselørdag. Pinsedag er der også om aftenen samme sted koncert med den norske jazzdiva Hilde Louise Asbjørnsen, og 2. pinsedag er der frokostjazz samme sted med Organic3 med Jakob Mygind.
Løjerne begynder torsdag 20. maj i Manégen i Sæby Kulturhus, hvor Sæby Big Band giver koncert med gæsteoptræden med egne solister. Fredag er der samme sted jam sessions med en lang række unge jazzbands fra hele Nordjylland.
Lørdag ved frokostid er der mulighed for at høre Cityjazz på torvet og bandet All That Djazz, som spiller i Lanternens overdækkede gårdhave.

Søndag er der på Down Town ungt jazz for fuld udblæsning.

Caroline Henderson er en af vor tids allerdygtigste og mest spændende kunstnere, når hun indfølt og dybt personligt fortolker en række jazzstandards af blandt andre Cole Porter, Duke Ellington og Nina Simone, Bob Dylan, Tom Waits og PJ Harvey så smukt, at nakkehårene rejser sig.
Aftenens repertoire er lige efter Caroline Hendersons smag, og når et så vidtspændende materiale lægges i hænderne på nogle af landets dygtigste musikere, kommer der et ualmindelig sofistikeret og helstøbt resultat ud af det.

Caroline Hendersons fine stemme ledsages af Nicolaj Hess, piano, Anders Christensen, bas og Jakob Højer, trommer

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby får egen jazzfestival til maj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger