Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludv. i Sæby

Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludv. i Sæby

11. marts 2010 - kl. 5:36 - af

Proof of life – ”kræftpræstationer”
Sæby lokaludvalg under Kræftens Bekæmpelse afholder torsdag den 18. marts sit årsmøde i Spar Nords mødelokaler. Aftenen indledes med et længe ønsket foredrag af 38-årige Anders Steffensen fra Ålborg. Anders har haft lymfekræft i alt 3 gange og er nu erklæret rask, takket være en god og effektiv behandling, som han fik på Ålborg sygehus, men ikke mindst også takket være hans enorme fightervilje. Et menneske, hvis præstationer, inspirerer alle både unge og ældre.

Hurtigt efter, at han havde rejst sig fra sygesengen, begyndte han at cykle, løbe etc. og kronen på værket blev gennemførelsen af Berlin marathon – en helt unik bedrift.

I dag er Anders hovedmanden bag afdelingen ”Proof of life” i Ålborg, som er en lokalforening, der tilbyder motion og socialt samvær til alle kræftoverlevere i alderen 18 – 40 år, en bevægelse, der har sit udgangspunkt fra Rigshospitalets forskningsenhed.

Proof of life bevægelsen blev i starten mest kendt i medierne for udøvelsen af ekstremsport, som Ironman og bjergbestigning, – som et bevis på, at en kræftramt krop kan rumme store fysiske udfordringer. Disse events foregår stadig hvert år og bl.a. har cykelrytteren Brian Holm, der selv har været kræftpatient, været engageret i disse arrangementer.

I dag tilbyder Proof of life på landsplan, alle kræftoverlevere imellem 18 og 40 år at deltage ud fra de forudsætninger man har, og ud fra individuelle træningsprogrammer.

Proof of life tager sit afsæt i, at idræt med konkrete mål, kan gøre overgangen fra at være kræftpatient til kræftoverlever nemmere og mere overskueligt. Mange oplever, at den fysiske træning giver kontrol og udvikling af glemte ressourcer, og Ikke mindst tror Proof of life på, at fællesskabet med andre ligestillede har stor værdi, og kan hjælpe den enkelte med at vende blikket fremad og lægge afstand til sygdommen.

Psykologisk set har de traditionelle tilbud til de unge voksne kræftpatienter kun lidt appel, derfor er Proof of life et alternativt og kærkomment tilbud til netop de unge. Proof of life har afdelinger i Ålborg, Århus, Odense og København.

Aftenen slutter med formand Emmy Jakobsens beretning og valg af nyt lokaludvalg.

Lokaludvalget serverer kaffe og brød, arrangementet er gratis for alle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludv. i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger