Færre administrative medarbejdere i Kommunen

Færre administrative medarbejdere i Kommunen

10. marts 2010 - kl. 0:08 - af

En ny undersøgelse fra CEPOS (Center for politiske studier) viser et billede af, at antallet af administrative stillinger i Frederikshavn Kommune er steget med 51 på tre år. Men billedet er ikke dækkende. Der er derimod sket et fald i antallet af administrative stillinger.

CEPOS’ undersøgelse omfatter antallet af administrative medarbejdere i kommunerne og regionerne i perioden december 2006 til november 2009. Undersøgelsen tager udgangspunkt i de administrative stillinger inden for områderne; akademikere, chefer og kontor- og it-personale. Datagrundlaget er hentet fra FLD (Det Fælleskommunale Løndatakontor).

Misvisende billede
CEPOS’ undersøgelse giver et misvisende billede af situationen i Frederikshavn Kommune, idet analysen bygger på data, der ikke er renset for forskellige forhold, som har en negativ indvirkning på, hvordan det faktiske billede ser ud i kommunen.

– Lige nu, hvor vi i Frederikshavn Kommune er ramt af besparelser og har afskediget et stort antal administrative medarbejdere, er det meget uheldigt, at CEPOS offentliggør resultatet af en undersøgelse, der giver et forkert billede af virkeligheden, siger borgmester Lars Møller

Ifølge CEPOS er antallet af administrative stillinger i perioden fra december 2006 til november 2009 steget med 51. Det svarer til en stigning på 8,3 %. Men de data, der ligger til grund for beregningen, er ikke renset for følgende væsentlige forhold i Frederikshavn Kommune i den pågældende periode:

 Frederikshavn Kommune har i perioden overdraget elforsyningen til aktieselskabet Forsyningen A/S.
 Kommunen har etableret en Projektafdeling, og antallet af personer i job- træning er forøget.
 Fra 1. august 2009 overtog kommunen det statslige jobcenter.

Hvis disse forhold ikke regnes med i statistikken, har Frederikshavn Kommune haft en nedgang i antallet af administrative medarbejdere på 17 stillinger.

I forbindelse med budgetterne for 2009 og 2010 har byrådet besluttet at gennemføre reduktioner, der svarer til henholdsvis 5 og 40 administrative stillinger. Disse reduktioner får ikke gennemslagskraft før hen i 2010, og de er således ikke indarbejdet i CEPOS undersøgelsen, men de er ikke desto mindre en realitet.

– Vi kan ikke undgå, at både borgerne og de medarbejdere, der bliver tilbage, kan mærke besparelserne. I Borgerservice reducerer vi fx med 13,2 %. Det betyder, at der bliver 8 færre medarbejdere til at betjene de borgere, der henvender sig i Borgerservice. I HR Løn & Personale nedlægger vi 5 administrative stillinger svarende til 16,1 %, og i Økonomiafdelingen reducerer vi med hele 25 % svarende til 10 stillinger. Og når reduktionerne får fuld gennemslagskraft vil det svare til, at 62 administrative stillinger er sparet væk. Jeg vil derfor gerne understrege, at CEPOS’ undersøgelse på ingen måde kan stå alene. Den viser ikke et tydeligt billede af den situation, Frederikshavn Kommune står i, påpeger borgmester Lars Møller.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Færre administrative medarbejdere i Kommunen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger