Grundtvig ville uden tvivl have frydet sig

Grundtvig ville uden tvivl have frydet sig

7. marts 2010 - kl. 0:43 - af

Der er lagt op til en stor musikalsk og kunstnerisk oplevelse i Torslev Kirke lørdag den 13. marts med nyfortolkning af Grundtvigs salmer og sange.

Den signede Dag er titlen på aftenens koncert og fortolkningen står Povl Dissing for i selskab med organisten Iver Kleive og guitaristen Knut Reiersrud.
Grundtvig, der selv stod for fornyelse inden for folkekirken, ville ganske givet have frydet sig over dette initiativ, der bygger bro mellem 1800-tallets salmebog og nutidens forventninger til spektakulære musikoplevelser. Koncerten bygger på cd’en ”Den signede dag” og fortolker Grundtvigs glade og hjertelige univers.
Povl Dissing, som hos de fleste mennesker ikke behøver yderligere introduktion, har for længe siden indskrevet sig i den danske kulturarv med sin karakteristiske vokal. For et dansk publikum er Povl Dissings følgesvende måske mere ukendte.
Iver Kleive, er uddannet klassisk organist og foruden sit arbejde som organist i Oslo domkirke, og som dirigent for: ”Oslo Bach kor” – spænder hans musikalske udtryk sig vidt over jazz/rock og symfoniske værker.
Knut Reiersrud er et multitalent på guitar. Hans hjerte banker for blues- og folkgenren. Han har udgivet mange ”solo” cd’er og er en meget efterspurgt studiemusiker pga. hans alsidige spillestil. I Norge betragtes han som Norges største blues-guitarist.
De to norske musikere bidrager desuden ved koncerten med egne kompositioner fra deres kritikerroste udgivelser: ”Blå koral” og ”Himmelskib” fra hhv. 1991 og 1996, hvor de kombinerer europæisk orgelmusik, norske religiøse folketoner og blues til et særegent musikalsk udtryk.
Det er i tråd med denne musikalske stil, at de i ”Den signede dag”, sammen med Povl Dissing, sætter sang og musik til Grundtvigs sange og salmer. På koncertprogrammet er kendte og livsbekræftende Grundtvig-tekster plukket fra cd’en af sammen navn, med sange og salmer som – Påskemorgen slukker sorgen – Den signede dag – Moders navn – Velkommen i den grønne lund – Jeg gik mig ud en sommerdag – Nu falmer skoven m.fl.

Billetter
Det er anden gang trioen gæster Torslev Kirke, og i lighed med sidste besøg for tre år siden, er der også denne gang stor interesse for koncerten, fortæller organist Annette Bæk. Der kan stadig købes billetter, også ved indgangen, hvor billetsalget åbnes tre kvarter før koncerten.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grundtvig ville uden tvivl have frydet sig ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger