På god fod – også med løbesæsonen

På god fod – også med løbesæsonen

4. marts 2010 - kl. 8:00 - af

Foråret er længe ventet af de aktive sportsfolk, der har snøret løbeskoene og står på spring for at begynde den aktive sæson udendørs. Men foråret betyder også, at fysioterapeuterne ser mange flere sportsskader – skader der måske kunne være undgået.

BeneFit Frederikshavn og BeneFit Sæby har alle valgt at være en del af den landsdækkende kampagne, hvor mere end 250 fysioterapeuter landet over er gået sammen for at sætte fokus på den sunde fod. Med kampagnen ’Pas på foden’ vil fysioterapeuterne gerne dele ud af deres viden om, hvordan man med en sund fod kan undgå en række skader og skavanker.
Mange af de skavanker og skader, som er almindelige hos sportsfolk og motionister, stammer nemlig fra foden. Efterhånden ved de fleste, at en god løbesko er vigtig, men endnu vigtigere er det, at den støtter foden på den rigtige måde.
”En forkert fodstilling ved høj belastning kan være årsag til smerter i fødder, knæ eller ryg, og det er der mange, der ikke ved. Vi vil gerne dele ud af vores viden om hvordan skader kan undgås, for der kan faktisk gøres noget ved disse problemer på en forholdsvis nem måde”, siger de specialuddannede fysioterapeuter på de 2 klinikker.

Føddernes svar på tandbøjlen
Et af de værktøjer, som de 250 fysioterapeuter er specialuddannet i, er en dansk udviklet specialsål, som tilpasses individuelt til den enkelte fod. SuperSole, som sålen kaldes, kan rette op på en forkert fodstilling og give bedre stødabsorbering.
SuperSole fungerer populært sagt som føddernes svar på bøjlen til tænderne. Den kan rette de skævheder i kroppen, som skyldes en forkert fodstilling, og sålen bruges af mange professionelle sportsfolk, der udsætter deres fødder for stor belastning. Sålerne er dog ikke kun beregnet til sportsfolk, men kan bruges i mange forskellige sammenhænge ud over sport. De kan således også anvendes i dagligdagen, til børns fødder og de kan hjælpe diabetes- og gigtpatienter, som ofte har problemer med fødderne.

Specialuddannet i foden
Behandlingen af fodrelaterede problemer vil ofte være en kombination af flere ting. Får man anbefalet en indlægssål, vil behandlingen også omfatte øvelser og anden fysioterapeutisk behandling.
Netop derfor forhandles SuperSole-sålerne kun hos fysioterapeuter, som er specialuddannet i at sammensætte den rigtige behandling. En fodanalyse hos fysioterapeuten er derfor en god idé, så er chancen større for at der bliver investeret i det rigtige udstyr til fødderne – uanset om det skal bruges til motion eller hverdag.

Læs mere om kampagnen, om den sunde fod på hjemmesiden, www.paspåfoden.dk. Kontakt Clinical Innovation på tlf. 33 79 13 70 for yderligere information.

Kontakt info klinikker:

Navn &og adresse Telefon
BeneFiT Sæby Fysioterapi ApS,, V/ Kenneth Madsen Stationspladsen 4, DK, 9300 Sæby 98461650
BeneFit Frederikshavn fysioterapi V/ Anders Nielsen, Søndergade 51 A, DK, 9900 Frederikshavn 98421100

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På god fod – også med løbesæsonen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger