Kommune info: Information om start i SFO

Kommune info: Information om start i SFO

3. marts 2010 - kl. 5:22 - af

I den kommende tid vil kommuens daginstitutioner informere forældrene om overgangen mellem
børnehave og SFO/fritidstilbud.

Start i SFO / fritidstilbud den 1. juni 2010
Byrådet vedtog den 29. april 2009 at rykke tidspunktet for børnehavebørns start i SFO / fritidstilbud til juni mod tidligere august måned.

Ændringen træder i kraft i 2010 og betyder derfor, at jeres barn skal begynde i SFO / fritidstilbud den 1. juni.

Ændringen gælder de fleste børn, der forlader børnehaven og begynder i folkeskole og i privatskole. Der er dog få undtagelser:

Ændringen gælder ikke børn, der skal begynde i specialklasse eller andet specialtilbud. De bliver i deres børnehave frem til august 2010.

Hedeboskolen og på Hånbækskolen har allerede nu tidlig overgang fra børnehave til SFO / fritidstilbud, og børn som skal starte på disse skoler følger skolernes optagedatoer.

Der kan i enkelte tilfælde gives dispensation fra den nye praksis. Hvis du ønsker dispensation skal din børnehave rette henvendelse til Institutionschefen.

Barnets overgang til nyt tilbud
I vurderer sammen med børnehaven m.fl. om Jeres barn er modent og parat til at begynde i skolen og i SFO / fritidstilbud i juni 2010. I kan ansøge Byrådet om at få udsat skolestarten. Hvis I får godkendt en senere skolestart, vil jeres barn først skulle begynde i SFO / fritidstilbud i juni det år, barnet begynder i skolen.

Børnehaver og SFO / fritidstilbud er naturligvis opmærksomme på at få en god dialog med Jer og Jeres barn om overgangen til det nye tilbud. Børnehaver og SFO / fritidstilbud samarbejder om overgangen, og SFO / fritidstilbud tilrettelægger hverdagen, aktiviteterne og pædagogikken i forhold til de nye børn. Der er kontrolleret fremmøde, og dermed opsyn med jeres barn, i SFO og fritidstilbud.

SFO / fritidstilbud tilbyder den fornødne støtte til de børn, der har behov for det. Husk, at fortælle til SFOen / fritidsordningen, hvis dit barn hidtil har modtaget støtte i hverdagen.

Til- og udmelding
Som forældre skal I huske at tilmelde jeres barn til SFOen / fritidstilbuddet, som er tilknyttet barnets kommende skole, ligesom I skal udmelde jeres børn af børnehaven. I kan tilmelde jeres barn til SFO / fritidstilbud ved at henvende jer til jeres barns skole.

Hvis I vil melde jeres barn ud af SFO / fritidstilbud, kan I gøre det til pr. den 15. eller den 30. / 31. i måneden og med 1 måneds varsel.

I kan få hjælp af børnehaven, skolen eller Pladsanvisningen med til- og udmeldinger.

Pris
I betaler fuld pris i SFO / fritidstilbud i juni måned og juli måned er betalingsfri. Hvis I vil ændre pasningsmodul pr. 1. august, skal I henvende jer direkte til jeres SFO / fritidstilbud senest den 1. juli 2010.

Taksterne er:
• SFO, fuldtidsplads: 1470,- kr.
• Fritidstilbud, fuldtidsplads: 985,- kr.

Der kan søges om friplads til SFO / fritidstilbud på Pladsanvisningen. Hvis I har friplads nu, fortsætter ordningen automatisk.

Hvis du vil vide mere
Jeres børnehave og kommende skole kan naturligvis hjælpe Jer med de spørgsmål I har.

I er også velkomne til at kontakte Pladsanvisningen på 9845 9026 9845 9026 eller Børne- og Kulturforvaltningen på 9845 5000 9845 5000.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommune info: Information om start i SFO' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger