Kommune info: Sommerfugle projekt præmieres

Kommune info: Sommerfugle projekt præmieres

26. februar 2010 - kl. 2:49 - af

Over to år har Frederikshavn Kommune bidraget til at skabe ideelle levevilkår for den truede sommerfugl – hedepletvingen. EU-kommissionen har nu udpeget projektet som ét af de 23 bedste inden for EU. Projekt på vinger Frederikshavn Kommune har i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen, Vesthimmerlands Kommune og Aalborg Kommune sat akut ind for at øge bestanden af hedepletvingen. I 2007-2008 er der alene i Frederikshavn Kommune plejet 300 hektar natur.
– Vi har forsøgt at genskabe et varieret landskab, hvor der en rig bestand af sommerfuglens værtsplante djævelsbid og ideelle forhold med læ, sol, blomstrende urter og naturlige vandforhold. Vi kan samtidig se, at når vi forbedrer vilkårene for hedepletvingen, så er der også mange andre dyre- og plantearter, der får det bedre. På den måde er der mange sidegevinster ved indsatsen. Det fortæller Catrina Bjerregaard Kristensen, der har arbejdet med det såkaldte EU-LIFE naturprojekt i Frederikshavn Kommune.
En indsats, der nytter
De færreste har sikkert hørt om hedepletvingen før – alligevel er sommerfuglen lidt af et klenodie i den danske natur. Engang var den udbredt i hele Danmark og i landene omkring os, men de sidste 100 år er store hedearealer erstattet med landbrug, og i dag finder man kun hedepletvingen ganske få steder i Nordjylland. Bl.a i Råbjerg Mose.
– Da jeg var barn, var hedepletvingen og nældens takvinge de to mest almindelige sommerfugle. Så jeg er rigtig glad for at se, at det nytter, når vi gør en særlig indsats for at fremme levevilkårene i naturen, siger John Christensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, og slutter:
– Hver gang vi har noget særegent at vise frem og fortælle om, er det ikke bare med til, at vi bliver nævnt. Man fatter også interesse for os, når vi så aktivt værner om naturen og tilmed opnår anerkendelse for det.
Det nordjyske projekt for at fremme hedepletvingen præmieres på en konference den 31. maj i Bruxelles. Samtidig er projektet gået videre i konkurrencen om at blive udpeget som ét af de fem bedste naturprojekter i EU.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommune info: Sommerfugle projekt præmieres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER