Kommunens dygtige børn tegnede til Afrika og Haiti

Kommunens dygtige børn tegnede til Afrika og Haiti

22. februar 2010 - kl. 0:06 - af

I ugerne op til lørdag den 30. januar, var der for alvor gang i tegneredskaberne hos børn i Frederikshavn Kommune. Børn fra børnehaver, skoler, billedskoler og meget andet tegnede til fordel for Afrikas og Haitis kvinder, i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2010. Oprindeligt var det Afrikas kvinder der skulle være fokus på i år, men efter jordskælvet på Haiti, valgte man at dele de indsamlede penge ligeligt.

Børnekanalen Ramasjang havde nemlig meldt ud, at LEGO-fonden ville donere 10 kr. pr. hver modtaget børnetegning, helt uden øvre grænse, og det var noget der kunne sætte gang i børnenes kreative evner. De færdige tegninger skulle afleveres på landets biblioteker, og derfor var det meget naturligt at bibliotekerne i Frederikshavn Kommune gjorde lidt ekstra ud af begivenheden. På alle kommunens biblioteker blev der opstillet tegneborde, og børnebibliotekarerne var ikke sene til at stikke papir og pen i hånden på alle de besøgende børn.

Flere steder gjorde skoler og børnehaver lidt ekstra ud af muligheden for at gøre en god gerning, f.eks. fik Sæby Bibliotek en formiddag besøg af over 60 børn fra Sæbygårdskolens 0. klasser. De var taget på biblioteket med det ene formål, at få tegnet en masse tegninger. I Frederikshavn indleverede børn fra Bangsbostrand skolen det største antal tegninger, idet de havde tegnet 661 tegninger.

På bibliotekerne er vi meget stolte over kommunens børn. Det var en fornøjelse at se, hvordan alle børn lige fra børnehavestadiet og til de ældste skoleklasser, gik op i projektet med liv og sjæl. Alle børn udviste stor medfølelse med de nødstedte. Resultatet af børnenes arbejde var da også  meget synligt, idet det lykkedes at tegne så mange tegninger, at LEGO-fonden endte med at give Danmarkshistoriens største enkeltdonation, nemlig 3. 378. 240 kr.

I Frederikshavn kommune blev der tegnet tegninger til en værdi af 61.700 kr. Flot børn!

På vegne af børnebibliotekerne i Frederikshavn Kommune

Merete Trap – børnebibliotekar

2 kommentarer til “Kommunens dygtige børn tegnede til Afrika og Haiti” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Kommunens dygtige børn tegnede til Afrika og Haiti”

  • Pernille Christensen

    Godmorgen,

    Rigtigt flot initiativ fra jer og LEGO. (gad vide om min søns tegninger kom frem i tide (fra Italien)???)

  • Hej Pernille.

    Tak – det er nu især LEGO-fonden og Ramasjang vi skal takke, men alligevel 🙂
    Jeg håber din søns tegning nåede frem, men hvis ikke den gjorde, så er det tanken der tæller 🙂 og flot at I sendte helt fra Italien!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens dygtige børn tegnede til Afrika og Haiti' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger