Istapper kommer vrimlende og ned i ho’der

Istapper kommer vrimlende og ned i ho’der

11. februar 2010 - kl. 5:00 - af

trimlende, som det kunne hedde i en let omskrivning af Jeppe Aakjærs gamle sne-vise. Og det er nu man skal være opmærksom på det glinsende gitter, der danner sig fra tagrender, træer og andre ting i højere luftlag.
En istap er flot. En istap er farlig. En istap kan være tegn på dårlig isolering af dit hus. En istap kan også bare være solen, der rammer sneen på dit tag og smelter det øverste lag.

Men uanset hvad, så er den ikke rar at få i hovedet, gennem barnevognsdækket eller på taget af bilen.

En istap, der knækker af og falder fra 1. sals højde har en fart af 30 kilometer i timen. Det gør avs, at få sådan en i knolden – og har man ikke en god, solid skindhue på, kan det næsten være livsfarligt.
Så kik lige op, inden du sætter barnevognen fra dig langs husmuren.
Og vil du gerne af med svigermor, kan du jo aftale at mødes med hende et sted, hvor du ved, der er store istapper i højderne.

Spøg til side. Det er husejerens ansvar at sørge for at fjerne istapper og sne, der kan skride ned i kaskader. Og har man ikke mulighed for det, skal man spærre fortovet af, så folk ikke uforvarende kommer til skade.
Kan man ikke nå at brække tapperne af nede fra, kan man lukke et vindue op og med en kost skubbe dem ned. Men sørg nu for, at der ikke står nogen nedenunder.

Nedenstående regler er hentet på “Forsikring&Pension”s hjemmeside:
“Er der fare for, at tagsten, sne, istapper eller lignende på et hus vil styrte ned, skal ejeren straks advare forbipasserende ved at opsætte forsvarlige afspærringer og snarest muligt drage omsorg for, at der foretages den nødvendige reparation eller fjernelse af sneen eller istappe m.v.

Erstatning fra husejeren
Får en fodgænger en istap i hovedet eller bliver ramt af en snelavine, er det husejeren, erstatningskravet skal rettes mod. Var husejeren klar over/ eller burde være klar over den nærliggende fare for sneskred eller nedstyrtende istappe, og intet havde foretaget sig, skal der betales erstatning. Det klares for det meste ved, at husejeren melder skaden til den ansvarsforsikring, der er knyttet til hussforsikringen.
Har husejeren ingen ansvarsforsikring, må han selv betale erstatningen.

Bilens kasko betaler
For biler, der bliver ramt af “snelaviner” eller istappe, er reglen for kaskoforsikrede biler, at bilisten skal anmeldes skaden til sit eget forsikringsselskab, der betaler skaden.
En eventuel selvrisikobeløb er et uforsikret krav, som bilisten må forsøge at få betalt af husejeren. Husejeren eller husejerens forsikringsselskab skal dog kun betale, hvis husejeren har “kvajet” sig. F.eks. undladt at foretage en efter forholdene påkrævet afspærring som advarsel.
Derimod er der ingen mulighed er for at kunne gennemføre et erstatningskrav mod husejeren hvis skaden betyder mistet bonus.

Kun ansvarsforsikret
Er bilen kun ansvarsforsikret – skal erstatningskravet sendes til husejeren, der så bør anmelde skaden til sin husejeransvarsforsikring, der vil betale erstatning, hvis husejeren har “kvajet” sig. F.eks. undladt at foretage en efter forholdene påkrævet afspærring som advarsel.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Istapper kommer vrimlende og ned i ho’der ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger