Medmenneskelig temadag hos Netværk Nord

Medmenneskelig temadag hos Netværk Nord

6. februar 2010 - kl. 0:59 - af

Haiti fyldte meget på det årlige temamøde, men også hjælpearbejde i Afrika og en personlig beretning bidrog til et fantastisk arrangement fyldt med stor medmenneskelighed.
Netværk Nord, Røde Kors, var lørdag den 30. januar igen vært for et fantastisk arrangement i Hjallerup Kulturhus, hvor 170 frivillige i Røde Kors deltog i den årlige temadag. Første punkt på dagsordenen var generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl, der kunne bringe helt aktuelle beretninger fra Haiti. Her kunne intet misforstås, der er brug for hjælp fra alle os, der har så rigeligt at give af til dem, der ingenting har. Der er så stærkt brug for hjælp derude i det jordskælvsramte område, at vi knap kan forstå det. Katastrofen overgår den menneskelige fatteevne. Hjælpen nytter, var generalsekretærens budskab.

Spontan indsamling
Der var også rosende ord til Røde Kors organisationen, som bringer hjælp og håb ud fra princippet om at hjælpe der, hvor nøden er størst, at udvise medmenneskelighed og at være upartisk. En helt spontan indsamling blandt de fremmødte blev til lige knap 1.900 kr. til Haiti.

Afrikas børn
Kirsten og Erik Klarsø, Egtved afdelingen fortalte om Barnelandet i Zimbabwe, som de er varme fortalere for. Projektet drives af frivillige fra Zimbabwe Røde kors, støttet af Dansk Røde Kors. Nørklerne ude i afdelingerne har strikket tusindvis af små dukker, som indbringer en del penge, der igen bliver til mad, medicin eller skoleredskaber.

Positivt livssyn
Johnny Sort Jensen, Aså gav en meget personlig indlæg om, hvordan hans egen katastrofe blevet vendt til noget positivt. Han mistede som ganske ung en arm og blev handicappet, men trodsede al modgang bl.a. ved at være fysisk aktiv og at bevare sit positive livssyn. Noget der stadig er særdeles aktuelt, fordi han dagligt plages af mange smerter efter en operation, som netop skulle fjerne fantomsmerter, i stedet fik han det værre. Johnny Sort Jensen sluttede sit indlæg med at læse et digt om smerte. Det bevægede og fik mange af deltagerne til at sætte småting i perspektiv, i forhold til de store opgaver, der kræver os alle, fortæller Lillian Christensen der er styrelsesmedlem i Dansk Røde Kors og formand for Netværk Nord.
Rent fagligt fik vi også et veloplagt foredrag fra en frivillig advokat i Røde Kors Carsten Kjeldsen, Aars, der er en del af et sammensat team på landskontoret. Dette team rykker bl.a. ud til de lokale afdelinger med støtte og hjælp i tilfælde af konflikter, der skal løses. En flot medmenneskelig dag i gode rammer, slutter Lillian Christensen.

Tekst: Åse Bakland

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Medmenneskelig temadag hos Netværk Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger