Ny udstilling på Sæby Bibliotek om ”Dejlige Quinder.”

Ny udstilling på Sæby Bibliotek om ”Dejlige Quinder.”

4. februar 2010 - kl. 5:30 - af

Sæby Biblioteks to udstillingsmontre er i hele februar måned fyldt med ”Dejlige Quinder.”


Keramiker og skulptør Gitte Frederiksen, Sæby har venligst udstillet sine dejlige stentøjsdamer.
”Quinder” med dejlige former og med mange forskellige udtryk. Gitte udtaler selv, at hendes kvinder afhænger af øjet, der ser og hjertet som slår. Kvinderne er skabt med fantasi og kærlighed og med en snært af virkelighed. Virkeligheden om, hvordan vi udvikler os med tidens tand. Tanker, følelser og fantasier er, hvad Gitte Frederiksen ønsker at give udtryk for i sine kvinder.
Som skulptør er Gitte autodidakt og har arbejdet i mange år hos en keramiker, hvor hun blev fascineret af at udtrykke sig i ler. Gitte arbejder også en del med Raku, og biblioteket udstiller også nogle af Gittes Raku arbejder som supplement til de ”Dejlige Quinder.”
Rakubrændingen er ifølge Gitte en utrolig spændende proces, der bringer urkvinden frem i hende, efterhånden som processen skrider frem. Raku-teknikken er en gammel asiatisk keramiktradition. Ordet Raku betyder ro, nydelse og lykke, og man forstår meningen, når man står med et færdigbrændt arbejde i hænderne. Raku-teknikken indeholder de fire fundamentale elementer:
Jord – Vand – Ild og Luft, hvilket man tydeligt fornemmer, når man betragter Gittes Raku-arbejder.
Gitte Frederiksen arbejder også med glas og underviser i glasslumpning på aftenskole.
Kom og nyd udstillingen i februar måned i Sæby Biblioteks indgangsparti.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny udstilling på Sæby Bibliotek om ”Dejlige Quinder.”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER