Politiets arbejde på nærmest hold

Politiets arbejde på nærmest hold

31. januar 2010 - kl. 0:53 - af

Sogneaften: Liniechef Bent Isager-Nielsen i Østervrå Kulturhus.


Man jagter et bæst og fanger et menneske er overskriften på en sogneaften tilrettelagt af Torslev menighedsråd i Østervrå Kulturhus tirsdag den 9. februar.
I mere end 20 år har aftenens gæst liniechef Bent Isager-Nielsen været chef for rejseholdets drabssektion, i dag er han politiinspektør og efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi. I sit arbejde har han beskæftiget sig med opklaringen af Danmarks mest alvorlige forbrydelser, hvor han har været vidne til død og mødt tilpas mange drabsmænd Trods Bent Isager-Nielsen førstehånds bekendtskab med samfundets og den menneskelige skyggeside, har han formået at opretholde en ukuelig tillid til retssamfundet og menneskeheden. Hans påstand er, at selv den mest hårdkogte forbryder er et menneske, og bag langt de fleste drab gemmer der sig mange forskellige motiver.
I aftenens foredrag fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen om sit liv i politiet – og i skyggen af den ultimative forbrydelse, hvor et menneske har måttet lade livet. Med udgangspunkt i virkelige mordgåder og deres opklaring fortæller han om politiets efterforskningsarbejde, om retsmedicin, afhøringsteknik og kriminalvidenskab, for slet ikke at nævne de mere moderne discipliner som DNA-registrering og gerningsmandsprofilering, som Bent Isager-Nielsen var med til at få indført her i landet.
En drabsefterforskning består af tusind små brikker, som skaffes til veje af mange
dedikerede politifolk gennem minutiøst arbejde. Kun i tv-krimien opklarer en
enkelt politimand forbrydelsen på egen hånd. Virkeligheden er anderledes, men ikke mindre spændende.
Aftenens foredrag bygger på Bent Isager-Nielsens bog af samme navn, nemlig den veldokumenterede påstand, at selv den mest brutale morder inderst inde er et menneske. Sogneaftenen er tilrettelagt af menighedsrådene ved Torslev og Østervrå Kirker. Kaffe og småkager efter foredraget. Billetter sælges ved indgangen, pris 50 kr.

Tekst: Åse Bakland

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiets arbejde på nærmest hold' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER