Så er retten i Sæby, Algade 14 atter sat.

Så er retten i Sæby, Algade 14 atter sat.

24. januar 2010 - kl. 13:41 - af

Den gamle og fredede retsbygning og politistation i Algade i Sæby, er i disse dage godt besøgt.
Desværre er det ikke fordi, der er nogen, der har købt den smukke bygning i Algade tværtimod, det er VVS folk,som er tilkaldt, efter et udvalg af det nye byråd har været på visit.
Det var dog en kold fornøjelse, da bygningen stod uden varme, hvilket har resulteret i frostsprængte radiatorer i den ellers så fredsfyldt bygning.
Slots og ejendomsstyrelsen har tilsyn med bygningen og beklager at skaden er sket, men undskylder det med, at der jo ikke bliver holdt øje med Algade 14 hver dag.
Statens ejendomme som ejer bygningen har valgt, som med mange andre statslige bygninger, at sælge. Prisen på den historiske bygning er 3,85 mio kr. og allerede på nuværende tidspunkt, er der store spekulationer om, hvad Algade 14 skal bruges til.
En gruppe sæbynitter og foreninger i Sæby har alle gode og konstruktive forslag til udnyttelsen af den tomme bygning. En af ideerne går på at flytte turistkontoret til Algade, ligesom forslag om udstilling af malerier og kunst har været på bordet.
Men det helt store problem i denne sag er som altid økonomi, kommunen skal sparer og har ikke pengene til at købe huset. Driften af den 860 m2 store bygning koster dyrt, et bud lyder på ca. 250.000 kr. årligt.
En gruppe initiativtagere mener, der skal rejses ca. 6 mio. kr. for at kunne købe og renoverer bygningen. Byrådsmedlem Jens Ole Jensen (V) udtaler til Nordjyske, at kommunen ikke kan være aktionær i et sådan projekt, men måske være behjælpelig med rente og afdragsfrie lån.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så er retten i Sæby, Algade 14 atter sat.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger